Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.#Blogg100 - sista dagen

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Tue, April 15, 2014 10:55:32

Mitt #Blogg100 deltagande blev inte som jag tänkt mig i år. Goda förutsattes och idéer stannade just på idéstadiet. Det är bara att inse att när andra är halvvägs kastar jag in handduken.

En hel del inlägg har jag i alla fall läst, och det kommer jag att fortsätta med. Men till alla er tänker jag att tipsa om min favorit videoblogg "WhiteSpotPirates"

En videoblogg där vi var fredag får följa en ung tysk kvinna som sålt allt hon äger och som nu berättar och visar klipp om sin relation och vedermödor med Karl. Men var inte oroliga, hon klarar sitt Bechdel-test:

KARL är nämligen namnet på den bättre begagnade båt hon köpt sig i Panama och som hon med mycken möda och stort besvär så sakteliga gör shipshape för att kunna ”Untie the lines” och ge sig ut på sin drömresa. Karl är med anrdra ord en hon ;)
Bloggen är otroligt välgjord. De flesta båtbloggar och videor är otorligt sega, för långa klipp och för mycket tjat och ful musik, även när det är gjort av proffs. Här är det annorlunda snyggt och proffsigt filmat och redigerat men utan förlora den nära känslan.

  • Comments(1)//myrablogg.rodarummet.net/#post131

Sommar planer #blogg100 dag 9

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Sat, March 15, 2014 23:53:49

Jag gick in på båtklubbens hemsida. Ett antal båtar hade haft påhälsning av bovar och där fanns en uppmaning om att titta till båten. Det var i december. Jag har inte varit där, och tänker att jag aldrig förr lämnat så mycket saker ombord. spännande?

Njae. tar med kameran i morgon.

http://www.laget.se/Skoghalls_Batsallskap/News/3291359/Titta-till-din-bat!  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post130

inför helgen #blogg100 dag 8

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Fri, March 14, 2014 20:21:14

Det känns lite trögt med bloggandet. Å andra sidan har jag just startat. Dag åtta av hundra. Då är man knappt uppvärmd.

Det var sol i veckan, Jag hade en tanke om att göra lite båtpyssel i helgen. Men nu faller regnet. Så vi får se. Kanske ska jag skriva en annons och lägga ut. Båt sajterna börjar så smått fyllas med båtar.

Vi får se, men nu somnar jag snart i soffan.  • Comments(1)//myrablogg.rodarummet.net/#post129

inför helgen #blogg100 dag 8

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Fri, March 14, 2014 20:21:11

Det känns lite trögt med bloggandet. Å andra sidan har jag just startat. Dag åtta av hundra. Då är man knappt uppvärmd.

Det var sol i veckan, Jag hade en tanke om att göra lite båtpyssel i helgen. Men nu faller regnet. Så vi får se. Kanske ska jag skriva en annons och lägga ut. Båt sajterna börjar så smått fyllas med båtar.

Vi får se, men nu somnar jag snart i soffan.  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post127

Tid till Salu #Blogg100 dag 7

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Tue, March 11, 2014 23:14:00

I montern hade motortillverkaren ställt upp sin självgående gräsklippare. Först tyckte jag den var lite rolig. Köp en automatisk gräsklippare, låt den klippa gräset medan du är på sjön. Kort sagt om du köper en gräsklippare så köper du tid. Men är det verkligen så, kan man köpa tid? Eller rättare sagt är det mödan värt?

En slik klippare kostar i runda slängar 20 tusen. Det är en summa som i runda slängar motsvarare vad en sjuksköterska eller lärare har ut i månaden efter skatt. En månad som består av 30 dagar och ungefär 165 arbetstimmar. Låt oss anta att det en timma att klippa gräset i trädgården. Om du klipper det 15 gånger på en sommar tar det 15 timmar om året. Det betyder att om din gräsklippare håller i 11 år , då kommer du att har du gått jämt ut! Lika många timmar som det tog att jobba i hop lön till klipparen har du nu sparat in. Men det förutsätter att du faktiskt varit på sjön varje intjänad timma. Om fem timmar om året används till något annat får du finna dig i att det i stället tar 17 år innan du får mer tid att vara på sjön.

Innan dess har det faktiskt varit mer lönsamt att ta ledigt, gå ned i arbetstid och nyttja den tiden till att vara på sjön i stället för att använda min dyrbara tid till att jobba i hop pengar till en automatisk gräsklippare. Sen räknar jag på fingrarna och konstaterar att om 17 år är jag pensionär.  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post125

fem i tolv - #blogg100 dag 4

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Wed, March 05, 2014 00:24:46
I dag har jag tänkt och förberett lite. Gjorde en fil med massa rutor. Så kan jag slänga ner lite tankar uppslag och idéer där ha en helmassa inlägg på gång. Har redan en hel hög rubriker och ämnen som jag ska blogga om. Här får ni några smakprov på vad som kan komma; "Att sälja båt", "Berättelsen om Kapten Hansson", eller "Att segla är onödigt"

  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post122

Vårtecken - dag 2

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Sun, March 02, 2014 14:26:58

Förra årets #blogg100 handlade mycket om israpporter. Faktiskt släppte den inte greppet förrän den 24 april. Tanken var därför att blogga om Vasaloppet i dag men nu blir det inte så. Istället för vintersport blir det i stället ett inlägg om vårtecken.

I fredags informerade lokalpressen om att den värmländska våren var i antågande, och jag la märke till att det enda vita i trädgården var snödroppar.

I dag var det första jag såg när jag gick ut med hunden att resande folket gjort sin entré. De rumänska romerna är inte här än, men en husvagn och en husbil hade haft sitt nattläger ute på parkeringen utanför Mariebergsskogen så jag anar att de grå pantrarna så smått har kommit ut på vägarna.

Stigen längs älven är blöt, och vattnet börjar stiga när jag går vidare. Dagen K som i koppeltvång är här. Och den bekräftas av att det inte bara är vinterkråkornas kraxande som hörs. Ett sträck med gäss drar skrikande över himlen, tall-joxarna joxar sitt ”visingsö-visingsö” och ur snåren hörs drillande och kvitter från många näbbar.

Men så hör jag ett ljud till. Först svagt och långt borta, men tydligt. Det är ljudet av en tvåtakts motor. En moped borta vid cykelvägen, tänker jag först. Men det blir högre, närmar sig och blir tydligare, och det kommer inte genom skogen. I stället är det från älvsida. Och från min utkikspost bakom en vassrugg ser jag den till slut. Årets första båt, en gammal sliten röd Ryds som kommer stävande längs älven.  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post120

Då lägger vi ut - dag 1

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Sat, March 01, 2014 22:38:36
Då är det dags för Blogg100 en gång till. Fortsatt kommer det att handla om båtar båtkultur och båtliv. Förra året var tanken att bli klar till sjösättning, i år är tanken att hålla ut ända till i juni.
Nytt för i år blir att brädda mig lite, andra tankar än bara båt tankar, en och annan visa men också kommer det att handla om båtförsäljning och om att lära sig segla.

  • Comments(1)//myrablogg.rodarummet.net/#post119
Next »