Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.JOFA del 2

Min BåtPosted by Mårten Ohlsson Wed, April 17, 2013 23:08:40

Som sagt det är dåligt med bilder på Jofan. Det borde ha tagits några foton inför den försäljningen men var de finns har jag ingen aning om.

Vi hade haft henne några år. Våra barn gjorde sina första turer ombord som bebisar, behagligt gungande i bilbarnstol. Men de blev djärvare: Lärde sig både sitta i knät och köra båt och klättra på det decimeter smala skarndäcket.

Som konstruktion var hon märklig. Hon var knappt fem meter lång, planade från 14 knop och maxade på ca 28. Botten var veckad som ett dragspel. Det gjorde att greppet i sjön blev bättre än man kunde tro. Hon klättrade över vågorna, ungefär som en liten SUV med på tok för kort hjulbas. Å andra sidan gjorde den veckade botten att den våta ytan var enorm i förhållande till hennes storlek. Det påverkade lågfartsegenskaperna. Hon blev helt enkelt trög i låga farter, trög och törstig.

Hon var vår badbåt, vi fyllde henne med badkläder kaffekorgar barn och goda vänner. Jag som tidigare haft öppen båt tyckte att en båt med tak var inte så dumt. Men efter några år blev det dags för en större båt, en båt som inte bara var till för dagsturer.

Vi sålde henn 2007 till någon som skulle ha den som pendlarbåt i Mälaren. Köparen gjorde i alla fall en bra affär. Det finns inga stora pengar i begagnade HT-båtar men med en hyggligt ny motor är de i alla fall säljbara.

#Blogg100  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post102