Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Wax on, Wax off

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Mon, May 06, 2013 22:55:42

Som sagt i går vaxade jag halva båten. Jag brukar göra det. Vaxa skrovet först. Sedan tar jag överbyggnaden. När hon ligger i sjön. Tidigare år brukade jag använda en vax som jag läste var ”bäst i test”. I år blev det ett annat märke.

Jag tänker på hur många artiklar, bok kapitel och forum inlägg som med enfas förespråkat den ena eller den andra metoden eller produkten för att vaxa. Jag tänker på den vise kinesen som lärde Karate Kid att vaxa.

(kvasie) filosofi/vetenskap eller beprövad erfarenhet? Bestäm själv.

Själv vaxar jag skrovet medan båten står på land för det är lätt att komma åt när hon står på kärran. Jag har inte tid att både göra ren och vaxa över överbyggnaden just nu. Det får vänta. Med lite tur hinner jag gå över med högtryckstvätten innan det är min tur att sjösätta. Annars finns det gott om vatten vid bryggan för att skrubba bort skräpet från tujahäcken, den som står granne med båten hela vintern. Dessutom har jag tillgång till el vid bryggan, det har jag inte på uppställningsplatsen. Då kan jag polera med slipen. Där gäller handkraft. Jag har utan tvekan goda skäl att bara vaxa halva båten.

Jag inser att all denna tvärsäkert om vaxande är - om inte - båg, så i alla fall mer tillfälligheternas spel än vetenskap eller filosofi.  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post115