Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Vårtecken - dag 2

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Sun, March 02, 2014 14:26:58

Förra årets #blogg100 handlade mycket om israpporter. Faktiskt släppte den inte greppet förrän den 24 april. Tanken var därför att blogga om Vasaloppet i dag men nu blir det inte så. Istället för vintersport blir det i stället ett inlägg om vårtecken.

I fredags informerade lokalpressen om att den värmländska våren var i antågande, och jag la märke till att det enda vita i trädgården var snödroppar.

I dag var det första jag såg när jag gick ut med hunden att resande folket gjort sin entré. De rumänska romerna är inte här än, men en husvagn och en husbil hade haft sitt nattläger ute på parkeringen utanför Mariebergsskogen så jag anar att de grå pantrarna så smått har kommit ut på vägarna.

Stigen längs älven är blöt, och vattnet börjar stiga när jag går vidare. Dagen K som i koppeltvång är här. Och den bekräftas av att det inte bara är vinterkråkornas kraxande som hörs. Ett sträck med gäss drar skrikande över himlen, tall-joxarna joxar sitt ”visingsö-visingsö” och ur snåren hörs drillande och kvitter från många näbbar.

Men så hör jag ett ljud till. Först svagt och långt borta, men tydligt. Det är ljudet av en tvåtakts motor. En moped borta vid cykelvägen, tänker jag först. Men det blir högre, närmar sig och blir tydligare, och det kommer inte genom skogen. I stället är det från älvsida. Och från min utkikspost bakom en vassrugg ser jag den till slut. Årets första båt, en gammal sliten röd Ryds som kommer stävande längs älven.  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post120