Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Till slut...

Min BåtPosted by Mårten Ohlsson Fri, August 26, 2011 23:38:32
Gode vännen D. sa att det var sista chansen att göra något praktiskt ute i kväll om man skulle få njuta av det i år. Jag anade att timman var slagen även för båten. Att byta fenderkrokar, täta gummi lister eller byta olja kommer kanske att bli gjort innan det är dax för höstupptagning men frukten av det arbetet kommer nästa sommar till. Men pentryt det måste jag helt enkelt få komplett och klart i år det var bara så.

Ett lock över vasken som går att använda som skärbräda är både läckert och praktiskt. Men att få den runda biten som blev över när jag gjorde hålet för vasken att passa har varit tidsödande.

Att såga exakt jämt och runt med en sticksåg i ek är inte helt lätt. Det gällde sen att inte slipa av för mycket. Så varje gång jag gått till båten har jag tagit den med runda biten passat; dragit ett streck med penna för att se var den låg an mot kanten; gått hem och slipat - först med slipmaskin och sedan med fil - och nu i kväll så gled den äntligen ned i hålet. Och mitt kök är komplett.

1 Pentryt med locken på!
2 och så är vask och spis klara att användas, och snart blir det båtmat.

  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post14