Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Om Sik

BåtmatPosted by Mårten Ohlsson Mon, September 05, 2011 22:21:40

Folk omkring mig har börjat fråga mig hur det gick med nya köket och var vi hamnade. Jag vet att jag i ett svagt ögonblick utlovade berättelser om mat och resor. Så då är det väl bara att berätta. Jag börjar med att berätta vad som hände den gången jag försökte lura mina barn.

Vi hade kommit till Vänersborg. I kylboxen fanns ett paket köttfärs och en bit sik. Färsen hade varit djupfryst när vi lämnade Karlstad men närmade sig nu bäst-före-datum i en sådan hastighet att det sannolikt bara återstod timmar innan det skulle vara ett faktum. Siken var däremot ljuvligt nyrökt.

-Ni får pannbiff jag tar siken, föreslog jag.

-Ok, om vi får smaka siken, för sik det har vi aldrig ätit, svarade barnen.

-Deal, sa jag och barnen försvann till lekplatsen i gästhamnen.

De var snart tillbaka och berättade att den var så dålig att den var kul för den var så liten att den mer passande för en småbarnsavdelning på dagis än för två lekproffs som åkt båt en hel dag och nu behövde leka av sig. I stället för att leka, tittade vi på en katt som trillade i vattnet från en USA-flaggad båt, och den räddningsoperation som följde. Den bestod av ett vilt skrikande barn och en fader med en stor håv. Lagom till det att maten var klar var Misse räddad och lugnet la sig över hamnen. Trodde jag.

Som sagt, pannbiff till barnen och sik till far, trodde jag. Blixtsnabbt kom två gafflar farande över bordet och borrade in sig i fisken och kvar på tallriken låg ett i det närmst tomt skinn. Nåja man blir mätt på snabbmakaroner också. Av detta har jag inför i år lärt mig att så fort tillfälle bjuds bör man köpa ordentligt med rökt sik så att det räcker till alla. Receptet är enkelt men ingredienserna förtjänar en kommentar.

Rågbröd – hyggligt hållbart

Gräddfil – riktigt hållbar och bra förpackning.

Smör – hållbart och rinner inte.

Lök – absolut hållbar.

Sik – ju färskare desto bättre.

Den stiliga böjliga skärbrädan är köpt på Netto för några tior. Liknande finns i båtbutikerna till hutlösa priser.

  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post15