Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Tag en, Hej då! - Rapport från en båtmässa.

BåtkulturPosted by Mårten Ohlsson Wed, February 15, 2012 22:16:19
Fem glada barn står i kön till buffén. Ett par i övre medelåldern stegar med blicken mot taket förbi och kastar sig över musslorna. Smått irriterande blickar från försäljare i lediga kläder följer när ungarna äntrar utställningsbåtarnas däck och utställarnas godisskålar. -Tag en, hej då! snäser någon.

Fem ungar mellan åtta och sexton år med sjöben har varit uppe sen klockan sex. De har skippat handbollsträning och fotbollscup, åkt bil, tåg och promenerat. Nu ska de göras båtmässa.

De riktiga redarna.
Det här gänget kan det här med båtar. Med kamera i hand klänger de vant på smala skarndäck, kollar fiffiga lösningar och dissar dumma detaljer och kojer som inte går att sitta i eller är för små för att ligga två i.
-Vem vill trängas med syrran i en smal säng?

De här barnen har makt. Även om mor är huvudägare av rederiet och far skeppare ombord (eller tvärt om) är det barnen som är redarna. Med järnhand styr över sina familjers frakter och trader. Om det på semestern ska faras till Thailand, fjällen eller ut på sjön är ytterst deras beslut. Rätt hanterade och förvaltade kommer de snart också att vara skeppare och ägare av en egen flotta. Fel bemötta kommer de att ägna sin fritid åt annat.

1. Musselpannan rensad av seniorerna
2 Storö IV en båt som det fortfarande tål att drömmas om.

Någon gång i slutet på 1960-talet fick jag en reklambroschyr om Storö IV som jag bokstavligen läste sönder. Knappt tio år senare köpte jag en kanot. Sedan dess har det rullat på. Och även om jag (ännu) inte blivit ägare till en Storö är avkastningen för båtbranschen monumental på broschyren. Har ingen fattat att det alltid är dessa unga som bär upp det svenska båtlivet?

  • Comments(3)//myrablogg.rodarummet.net/#post27