Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Sommarens båtböcker del I - Something old and something new something borrowed something blue.

BåtkulturPosted by Mårten Ohlsson Thu, June 28, 2012 23:48:13
Några volymer som passar för såväl regniga som soliga dagar är inte fel att packa ned i sjösäcken. Sommarens maritima boktips är en blandning av nytt och gammalt. Det som inte finns att köpa kanske går att hitta på biblioteket. Och för den som saknar båt lär de fungera även i hängmattor, husbil eller annorstädes. Vi börjar med de äldsta.

Klassiker som Herman Melville eller Mark Twain är alltid rätt. Om du inte har läst berättelsen Moby Dick, om det (för-)dömda skeppet Pequod, kapten Ahab och jakten på den vita valen sedan du läste ”Stjärnklassiker” är det på tiden. Den som vill kan dessutom fördjupa sig i bokens symbolik. Ta gärna upp samtalsämnet med släkt och vänner vid grillen och du har snart gjort dig dig lika omöjlig som skepparen i boken. (http://en.wikipedia.org/wiki/Moby-Dick),

Redan i inledning till Huckleberry Finns äventyr gör Twain klart att läsaren under straffansvar ska låta bli att läsa in några djupare betydelser i berättelsen. Fan-trot, men nog är berättelsen om Huck och den förrymde slaven Jims färd på en flotte ned för Mississippifloden en hisnande historia för både vuxna och barn, och ett måste för alla kanal och flodfarare.

För den som inte vill läsa själv eller vill dela historien med hela besättningen rekommenderas ljudboken inläst av Per Myrberg. http://www.bokus.com/bok/9789179531256/huckleberry-finns-aventyr/  • Comments(1)//myrablogg.rodarummet.net/#post39