Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Om Gummistroppar - somligt är för evigt

Min BåtPosted by Mårten Ohlsson Fri, June 29, 2012 23:48:07

I en tid när nästan allting ersatts av en icke bakåtkompatibla uppdatering, version 2.1 och en beta därtill ligger i pipen känns det förbluffande skönt att stöta på något som är oförändrat och identiskt sedan mer än 40 år tillbaka, även om det bara är en liten bit gummi.

Hur ofta har du inte kommit hem med ett tillbehör, ”en likadan till” eller en reservdel för att finna att en smärre förändring gör att dit köp inte passar i hop med den gamla som du har och att din version är hopplöst utgången och föråldrat? Men i bland så är det faktiskt så att det funkar. Det är som om tiden stått stilla, som om ingenting har hänt.

1 Den motorhuven med ny lack på trä och bleck,

På vår båt hålls motorhuven på plats av några gummistroppar. Härom året fixade jag huven och till och med målade byglarna med fälgfärg för att dölja ytrosten. Men förra året gick två av stropparna av. Att hitta nya var inte helt enkelt. För vad heter ”sånna-där-gummistroppar-som-är-mindre-än-sånna-man-har-för att håla fast-motorhuven-på en folkracebil” när man söker på nätet?

1 De nya huvlåsen, identiska med de i original.

-Huvlås, de heter huvlås i Jula katalogen och de kostar inte mer än 50 kronor paret. Hos Watski heter de något annat men där är kostar 80 pix per styck. Så det lämnar vi därhän.

Och döm om min förvåning. När jag monterar huvlåsen passar de. Faktum är att både stroppen och de tillhörande byglarna, bulten och saxpinnen är identiska med de huvlås som monterades en gång på Myra-varvet år 1971.

När jag fått de två nya på plats funderar jag på hur jag ska göra med de återstående fyra huvlåsen. Byta eller vänta? Vilket jag än väljer är det kanske ändå bäst att jag köper upp ett lager; vem vet huvlås 2.0 kanske ligger i pipen?

  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post40