Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Snekkor - bårmässans slowfood #blogg100

Andras båtarPosted by Mårten Ohlsson Sun, February 17, 2013 01:32:58

Polar och Van Wijk från Nederländerna var båtmässans läckraste båtar. Båtbranschen talar om ”det enkla båtlivet”. Men att puttra fram i fem knop i en solskensbåt kostar. Det börjar på en kvarts för minsta Polaren och prisbilden sträcker sig upp till långt över en halv miljon. Och med extra teak och eldrift vet ingen riktigt vad prislappen slutar på.

Nej för den som vill ha det billigt och enkelt är det nog bättre att titta på begagnat marknaden. Just nu är det ebb. Men både blocket och Finn.no brukar vara fyllt med gamla snipor, för en tiondel av nypriset.

Shoppa en Myra 21 och vips har du vikens coolaste badkar.

En bekant ringde i somras och frågade om en Saga 20 kunder vara något. Köp, sa jag och när vi möttes på höstkanten berättade han lyckligt om sitt förvärv.

Båtgrannen köpte sig en plastad gammal vänersnipa, Lång, vit och vacker och vacker rider hon sjöarna. Förra vintern ficka hon sin O21a renoverad.

De här sniporna är robusta och enkla och utrustade med få finesser som kan gå sönder. Och om nya är ohemult dyra är de här båtarna oförskämt billiga. Rådet är alltså köp en begagnad och lägg lite pengar på färg, dynor, en översyn eller till och med en ny motor och du kommer att vara colast i viken i sommar.  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post57