Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Mej lurar ingen

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Fri, March 22, 2013 21:48:37

Det var något lur med det hela. Jag är helt övertygad om att det är Eje Wåhlstedt och hans bok som är liket i lasten.

I en artikel i SVD näringsliv med rubriken ”Så gör du en lyckad båtaffär” berättar Eje att bara 10 procent av alla båtköp genomförs med hjälp av en besiktningsman.

-Ja ha tänker du. Vad är det med det då?

-Läs vidare. Där! Ser du inte

”Eje Wåhlstedt är utsedd av Sjöfartsverket och förordnad av Stockholms Handelskammare för besiktning och värdering av fartyg och fritidsbåtar. Han har besiktigat båtar sedan 1976. Före det var han själv båtbyggare”


Slutsatsen kan bara vara en. Eje skriver en bok om hur farligt det är att köpa båtar bara för att man ska anlita honom och besiktiga de båtar man blir sugen på. Han kommer att hitta massor med fel och man kommer inte att köpa båten. I stället spanar man in en ny båt som blir besiktigad och utdömd. Och så fortsätter man med objekt efter objekt tills man finner sig skinnad in på bara kroppen ståendes utan båt, men i tacksamhetsskuld till den man som räddat en från sjölivets fördärv. Så måste det vara.

Som Evert Taube sjöng, ”för på land går större hajar än man skåda får på sjön... ”Ha ha mej lurar du inte". Eller som man brukar säga: Man blir sällan mer lurad än man har råd med.  • Comments(1)//myrablogg.rodarummet.net/#post83