Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Världens Största Flaskpost.

#Blogg100Posted by Mårten Ohlsson Sat, March 23, 2013 22:05:30

Världens största flaskpost är en en åtta meter lång Solo-flaska som guppar runt på Atlanten. Vi som vill kan följa dess färd på nätet och gissa var den landar. Den som gissar rätt vinner en halv liter läsk per sjömil flaskan färdats över havet.

För den som inte vet det. Solo är Norges variant av Fanta eller Zingo. Och som brus (läsk) har den ungefär samma status som Jul och Påsk must här hemma. Det är alltså inte vilken apelsindricka som helst. Och nu är det inte vilken flaska som helst. Nej det är en Hi-tech flaska konstruerad av Hydro-Lift.

Hydro Lift med Bård Eker i spetsen är - för den som inte vet det - bårvärldens svar på Porsche och en del av Eker-group som tillsammans med Koenigsegg för några år sedan var på väg att köpa SAAB.

Vi snackar två nationalklenoder och en symbios fullt i klass med den mellan Thomas Ledin och Pripps Blå lättöl.

Solo flaskan har varken motor eller sege, utan den drivs av vind och strömmar. Hela resan kan följas på nätet. Dagligen skickar flaskan dessutom bilder från sin position. Ombord finns solceller som förutom laddar kameran driver GPS, AIS, lanternor och radarreflektor så att den inte ska undgå upptäckt och vara en fara för sjöfarten.

Självklart är Jarle Andhøy också med på ett hörn vid sjösättningen och i videon . För detta mina vänner är ett äkta norskt eventyr - en modern Kontik!

Länk till video om hur flaskan byggdes.  • Comments(2)//myrablogg.rodarummet.net/#post84