Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Kökkenmödding del 2 Konsten att vara tidstypiskt

FritidsbåtarPosted by Mårten Ohlsson Sun, May 29, 2011 22:47:19

Ljust och fräscht är tidens melodi. Problemet med det, och varje annan trend är att ganska snart kommer de att vara förra årets melodi. Och därmed bara ljust, inte fräscht. Om man däremot vårdar det man har kommer det att vara och förbli ”tidstypiskt”.

Köket i vår Myra är byggt i teakplywood. Så var det en gång gjort och så får det förbli. Vi började med att riva bort diskbänken. Det var lustigt att se hur man byggt. Allt plywood i skåpen är i teak men passbitar är ohyvlad fura och tycks vara hämtade från en låda med skräpvirke.

Insidan målade vi vit, lite ljust och fräsht är aldrig fel, liksom att kunna se vad man har i skåpen

Jag sågade upp plats till den nya spislådan. Det roliga med att snickra i båtar är att ingenting är rakt, men man kan bestämma sig för att något är det. Jag satte en plywoodskiva och bestämde mig för att där var det rakt. Lägg märke till det skojiga plastgolvet som Myra A/S använde för att klä hyllorna med.

Nya spislådan på plats, liksom en ventil till skåpet där kylboxen brukar stå. Så nu slipper vi ha den dörren på glänt.

Nya diskbänken och köket blir lite högre och längre. Kragen är byggd av teakbräder som var dörrfoder till vår gamla ytterdörr.

  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post9