Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Filmtajm

BåtkulturPosted by Mårten Ohlsson Thu, April 04, 2013 23:22:51

Mina barn säger att jag är konstig som inte ser reklam. Tv, tidningar radio allt går mig spårlöst förbi. Jag är med i en panel. För besväret får man någon krona som man kan välja att ge till välgörande ändamål eller om man är snål stoppa i egen ficka. Där frågar de om man sett den ena eller andra annonsen eller reklamen - det har jag inte. Och så frågar de vilka egenskaper och känslor man förknippar med det ena eller det andra varumärket – det gör jag inte heller.

Förmodligen vet reklamare att välutbildade gubbar är hopplöst oemottagliga för reklam. Vi kollar www.testfakta.se och älskar att läsa pryltester i tidningar och på nätet. I motsats till värnlösa kvinnor och barn ger vi aldrig heller de unga spolingarna i affärerna en chans att visa prov på sin okunnighet om de varor de försöker kränga.

Men. Häromdagen gick jag som vanligt förbi biografen i stan. Och helt plötsligt har jag bestämt mig för att gå på bio. Självklart går jag hem och kollar både recensioner och trailer. Många stjärnor och ett pris från Berlins filmfestival bekräftar att jag har rätt: Jag och barnen ska gå och se filmen ”Eskil & Trinidad”.

Det handlade om flytvästen. Personerna på affischen stod i fören på en båt och hade på sig flytväst. Det var den detaljen som fångat min uppmärksamhet. Gör man en båtfilm där folk har flytväst då är man ta mig fan seriös. Sådant ska ses.

-Hur var filmen då?

En kvinna som bygger en Colin Archer båt, en pojke som längtar efter sin mamma i Danmark och inte vill spela hockey, något som hans tjejkompis och ensamstående pappa vill. Det är ramberättelsen. Och om jag förstod saken rätt tycket både barnen och deras kompisar att den var bra. Det sa dom i alla fall.

#blogg100  • Comments(0)//myrablogg.rodarummet.net/#post93