Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.När båtar är konst - The Boat Project #blogg100

Andras båtarPosted by Mårten Ohlsson Mon, February 18, 2013 22:22:35

Det finns många märkliga båtar byggda för människor , deras drömmar och liv. Ett av de märkligaste är The Boatprojekt från England.

Många båtar är vackra, rikt och konstnärligt utformade. Kultur i allra högsta grad, men oftast nog svarare konsthantverk än konst. Men det finns undantag. Båtar kan vara konst och konst kan vara båtar.

När konstnärs duon Lone Twin bestämde sig för att bygga en båt till Kultur Olympiaden 2012 ställde 1221 personer från sydöstra England upp och donerade trä till skrovet. Men det var inte vilka träbitar som helst utan unika trä föremål med med en personlig innebörd för givaren.

en galje en hylla en... varje sak har en historia att berätta.

Skrovet byggdes sedan av klädhängare, delar från piano gamla paraplyer. De sågades till och blev ett jätte pussel och stommen till skrovet som sedan plastades samman. Det blev inte bara en båt utan hon är berättelsen om alla de människor som tillsammans gjort henne möjlig. Därför fick hon namnet Collective Spriti. Den som vill kan kolla in byggbeskrivningen på hemsidan. www.theboatproject.com  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Inger A Sun, February 24, 2013 21:11:15

Den här är så häftig!