Myra(b)loggen

Myra(b)loggen

Om Myra(B)loggen

Myra(b)loggen är en del av Myrasidan www.myraboats.tk
Kontakt marten.ohlsson@rodarummet.net
På Myrabloggen läser du om Myra båtar, båtliv, gästhamnar, båtmat, fritidsbåtar och båtkultur.Jag har varit på Krossen

Hamnar & AnkringsplatserPosted by Mårten Ohlsson Sun, February 24, 2013 23:32:08

Inte inne men i alla fall utanför. På parkeringen en lerig plan som man delar med en jolleseglar klubb. En båtklubb som tycks ha sin storhetstid bakom sig. Och liksom den glömda båtklubben är det trots övervakningskamera och mobilmast på området något ålderdomligt med Krossen.1. bakom denna grind döljer sig tja.. vem vet vad

Krossen är Volvo-itiska för Volvo Pentas testcenter. En gång i tiden byggdes det i ett sommarstugeområde på andra sidan flygplatsen. I dag ligger det mitt i ett villaområde, en smal väg leder dit. Detta lite klassisk mark, eller ska vi säga vatten. Här har det utvecklats och testats aquamaticdrev, AQ115 och BB-dito och en hel del nyare motorer också så klart. Höga plåtklädda staket förhindrar insyn och bakom detta plank kan man ana att nya företagshemligheter döljs.

Men Googlar man på Krossholmen är det ändå en länk till en sida med svartvita bilder med ingenjörer i rockar som hamnar nästan högst upp i listan. Och lite längre ned inbjudan till ett evenemang där en branschorganisation bjuder in till studiebesök som efter några obligatoriska föreläsningar avslutas med båttest IRL.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.